به گزارش مشرق، وزارت خارجه آمریکا به صورت ناگهانی دو نشست توضیحی محرمانه با اعضای کنگره را که قرار بوده در آنها توضیحاتی درباره وضعیت امنیت سفارتخانههای آمریکا و تنشها با ایران ارائه شود، لغو کرده است.
پایگاه «پالیتیکو» نوشته لغو این جلسه، نمایندهها و کارکنان کنگره را در پی داشته که دنبال شنیدن پاسخ سئوالاتشان درباره تبعات تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای ترور ژنرال «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند.
بیشتر بخوانید:
نتانیاهو و پامپئو درباره تحولات منطقه گفتوگو کردند
پافشاری پمپئو بر سیاست ناکام فشار حداکثری علیه ایران
این اتفاق، از سوی دیگر همزمان با انتشار اسنادی صورت گرفته که نشان میدهند دستیاران وکیل شخصی ترامپ، «رودی جولیانی»، سفیر سابق آمریکا در اوکراین را تحت نظر گرفته و از او جاسوسی کردهاند- این مسئله از یک سو به امنیت سفارتخانههای آمریکا و از طرف دیگر به استیضاح ترامپ مرتبط است.
دستیار یکی از نمایندههای مجلس نمایندگان گفت: «کارکنان [کنگره] خشمگین هستند. طبق قانون برگزاری این جلسات در هر ماه الزامی است که جلسه امروز، مهمترین جلسهای بود که از مدتها پیش برای آن برنامهریزی کرده بودیم. وزارت خارجه به ما هیچ توضیحی نداده است.»
یک عضو مجلس سنا گفته که قرار بوده مقامهای وزارت خارجه آمریکا در جلسه کمیته روابط خارجی این مجلس حضور پیدا کرده و درباره وضعیت تنشها با ایران توضیح دهند.
این عضو سنا گفت: «میدانیم که بهانهای مبهم میآورند و میگویند که یک مسئله لوجستیکی مانع برگزاری جلسه شد، اما ما از روزها قبل، برنامه برگزاری آن را بسته بودیم.»
دستیاران رسانهای «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا برای اظهارنظر درباره گزارش پولیتیکو در دسترس نبودهاند.
جلسه لغوشده مربوط به امنیت سفارتخانههای آمریکا در ابتدا قرار بود روی وضعیت کشور آفریقایی بروندی متمرکز باشد، اما بنا به درخواست کارکنان کنگره، موضوع آن، به دلیل حمله پهپادی آمریکا علیه سردار سلیمانی گستردهتر شد و قرار شد در آن درباره امنیت سفارتخانههای آمریکا بحث شود.
ترامپ تا به حال روایتهای متناقض و متعددی را درباره دلایل تصمیم به ترور سردار سلیمانی ارائه داده است. او در ابتدا مدعی شد که سردار سلیمانی در حال برنامهریزی برای انجام حملهای «قریبالوقوع» علیه نیروهای آمریکا بوده است.
اما «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا چند روز بعد روایت ترامپ را زیر سوال برد و وجود تهدید «قریبالوقوع» از سوی سردار سلیمانی را کرد. بعد از آن، ترامپ هم از موضعگیری اولیهاش عقبنشینی کرد.
قرار بود در جلسه کنگره درباره ایران، سوالاتی درباره تغییر مواضع دولت ترامپ پرسیده شود.